קבלן פינוי אסבסט
רק קבלן פינוי אסבסט מורשה יעשה זאת תוך נקיטת אמצעי הבטיחות בהתאם לדרישות החוק

קבלן פינוי אסבסט מורשה, שעבר הכשרה ייחודית ואחת לשנתיים חייב לעבור הכשרות נוספות לצורך חידוש רישיונו, רק הוא, כמו חבריו למקצוע, מוסמך על ידי המשרד להגנת הסביבה לפרק ולפנות משטחי אסבסט. רק הם יעשו זאת תוך נקיטת אמצעי הבטיחות והזהירות הנדרשים בהתאם לדרישות החוק והתקנות.
בשנת 2011 יזם המשרד להגנת הסביבה את החוק האוסר על השימוש באסבסט שהיה בעבר חומר בנייה פופולארי והתגלה כחומר מסוכן שעלול לגרום למחלות ריאה ולסרטן ריאות. החוק אוסר על שימוש באסבסט במבנים חדשים ומחייב את פירוק האסבסט ממבנים קיימים, כולל אלה שנבנו בניגוד לחוק אחרי 2011.
פינוי גג אסבסט רק על ידי קבלן אסבסט מורשה ומיומן
על פי החוק, בעלים של מבנים קיימים הכוללים אסבסט, או מקורים בגגות אסבסט, חייבים לתחזק אותם, ואם לוחות האסבסט אינם שלמים ותקינים - עליהם להסירם, לפנות אותם ולהטמינם. פינוי גג אסבסט ששטחו גדול מ-50 מ"ר עבודה כזו חייבת להתבצע בידי קבלן פינוי אסבסט מורשה ששמן נכלל ברשימת קבלני האסבסט המורשים באתר המשרד להגנת הסביבה.
ואכן, בשל סכנות השימוש באסבסט, המשרד להגנת הסביבה קבע תקנות מחמירות באשר לפירוק האסבסט, פינויו והובלתו למטמנות הייעודיות. על פי התקנות, פינוי האסבסט מתבצע אך ורק על ידי קבלני אסבסט מורשים, מנוסים ומיומנים.
פירוק, פינוי והובלת פסולת האסבסט למטמנה הייעודית
על פי התקנות, קבלן פינוי אסבסט מורשה חייב במהלך הפירוק להשתמש בציוד מגן (מסכה וחליפה אטומה) כדי להגן על עצמו, ולהציב שלטי אזהרה בזירת הפינוי, כדי להזהיר את השכנים וגם את עובדי המשרדים הסמוכים.
קבלן אסבסט שנשכר לביצוע המשימה מצלם את המבנה, מנסח בקשה לקבלת היתר עבודה ומגיש אותה למשרד הגנת הסביבה בצירוף הצילומים מהשטח. לאחר קבלת האישור הקבלן וצוותו מתחילים בעבודה. כידוע, הסכנה הנשקפת לבני האדם מהאסבסט נובעת מחשיפתם לסיבי האסבסט שנפלטו מלוחות אסבסט שבורים, סדוקים, שרוטים או משופשפים. ולכן, תחילה מרטיב הצוות המקצועי את האסבסט כדי למנוע פליטת אבק וסיבים רעילים ורק אחר כך הוא משחרר את הברגים וכדי להסיר את לוחות האסבסט ממקומם. הוא עושה זאת בזהירות רבה כדי למנוע את שבירתם. לאחר פירוקם, נארזים הלוחות בשקים אטומים מיוחדים למטרה זו.
קנס ומאסר לקבלני אסבסט שעברו על החוק
לאחר הפירוק והאריזה מפנים קבלני האסבסט המורשים את פסולת אסבסט לאתר מורשה, כזה שהוגדר על ידי המשרד להגנת הסביבה כייעודי להטמנת אסבסט. אלה שמפנים את האסבסט לאתרים לא מורשים ייחשבו עבריינים פליליים יועמדו לדין וצפויים לקנסות ואולי אף למאסר (מחצי שנה עד שלוש שנים).
לאחר השלמת הפרויקט מגיש קבלן פינוי האסבסט למשרד להגנת הסביבה דיווח מסכם הכולל צילומי האתר לאחר פינויו. עוד קודם לכן, עליו לערוך בדיקות לניטור האוויר כדי לוודא שלא נותרו בו סיבי אסבסט רעילים. רק לאחר שהתברר שהאוויר אכן נקי - ניתן להחזיר את המבנה לשימוש או לאכלס אותו.
לסיכום: קבלן פינוי אסבסט מורשה, שעבר הכשרה ייחודית והכשרות נוספות, רק הוא מוסמך על ידי המשרד להגנת הסביבה לפרק ולפנות משטחי אסבסט. הוא תמיד יעשה זאת תוך נקיטת אמצעי הבטיחות והזהירות הנדרשים בהתאם לדרישות החוק ולתקנות.